Epletips

Hvordan unngår du at eplebiter blir brune i fruktkjøttet? Og hvordan får du epler til å holde seg lengst mulig? Vi har tipsene.

  1. Når du kutter opp epler, legg eplebåtene i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet.

  2. Legger du eplene i kjøleskapet holder de seg minst 10 dager lenger.

  3. Kutter du opp eplene til barna dine, spiser de dobbelt så mye. Prøv en epledeler, den tar bort kjernen og deler eplet i båter. Raskt og enkelt.

  4. Bakte epler er godt med nøtter og rosiner og kanskje litt vaniljesaus? Som snacks eller dessert.

  5. Stekte eplebåter med løk og karri er godt som middagstilbehør.

  6. Epleskiver dyppet i sitronvann er festlig som pålegg sammen med røkt skinke.

  7. Eplebåter i wok? Wok eplene sammen med bacon og løk. Deilig forrett.

  8. Epledipp? Bruk vaniljeyoghurt og en god dose kanel. Kutt opp et eple, strø på kanel og sukker og sett det i mikroen i 1 minutt.

  9. Har du prøvd eplepannekaker? Bland eplebiter i pannekakerøra. Godt med blåbær. Kilde: frukt.no