Karbonadedeig

Karbonadedeig skal være fremstilt av storfekjøtt, renskåret for synlig fett og sener.

Normalt inneholder karbonadedeig 6 % fett og er egnet til de fleste sorter kjøttdeigretter hvor man ønsker mindre fett. Men til kjøttkaker er karbonadedeig i magreste laget.  

Steking av karbonadedeig

Hvis du steker en for stor porsjon karbonadedeig har stekepanna lett for å avkjøles, og karbonadedeigen "koker" istedenfor å steke. Gjør følgende for å få deigen stekt: 
- Stek ikke mer enn 200-300 g av gangen
- Bruk sterk varme, og la stekepanna bli ordentlig varm før deigen legges i.
- La karbonadedeigen steke litt før du begynner å røre
- Begynner det å koke, ta ut deigen og begynn på nytt med sterkere varme.

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer kjøttfarser og kjøttdeiger