Sjokoladefondant på bål

Sjokoladefondant på bål
Lett
20-40 min

Dessert må man ha når man er på tur. Lag sjokoladefondant i glørne fra bålet.

Slik gjør du

Gjør klar hjemme: Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk sammen egg og sukker. La sjokolademassen kjøle seg litt ned før du blander den med egg og sukker (hvis det er for varmt kan eggene stivne og massen vil få litt ”eggerøresmak”).

Når sjokolademassen har fått kjølt seg litt ned, blander du den godt sammen med eggemassen. Sikt deretter inn melet, mens du rører. Når du har blandet alt godt, har du massen over i en plastpose du kan knyte igjen (brødpose/frysepose e.l.).

Når du sitter ved bålet kan du bare klippe et hull i det ene hjørnet av posen og sprøyte sjokolademassen i engangsaluminiumsformer.

Ute i skogen: Før du sprøyter massen i formene, kan du smøre dem med litt smør. Formene pakkes i aluminiumsfolie og settes midt i glørne når det ikke er mer flammer igjen. I engangsaluminiumsformer tar det  ca 4-5 minutter til de er ferdige, men dette kommer an på hvor varme glørne er. Det kan ta noe lenger tid.

Server med vaniljesaus og bær.