17. mai Cupcakes

17. mai Cupcakes
Lett
40-60 min

Server delikate cupcakes pyntet med frosting, flagg og kakedryss.

Slik gjør du

Sikt melet i en skål, tilsette romtemperert smør i terninger og smuldre det ut i melet. Rør inn sukker, væske og egg. Ikke rør for mye, det skal bare så vidt blandes sammen, gjerne med en slikkepott for å få rørt inn alt melet.

Fordel røren i muffinsformer så de blir 3/4 fulle og stek på midterste rille i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter til de er gylne.

Avkjøl kakene på rist før de pyntes så ikke frosting smelter.

Frosting: Pisk mykt smør, vaniljeessens, melk og 1 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal bli luftig og smidig.

Tilsett mer melis, 1-1,5 dl av gangen og pisk ca. 2 minutter mellom hver gang.

Til slutt skal smørkremen være tykk og ha god konsistens.

Hvis du vil ha forskjellig farge på frostingen, må du fordele den i ulike skåler og tilsette ønsket konditorfarge.

Bruk sprøytepose med middels åpning for å påføre smørkremen fint på kakene.

Pynt med ekstra kakedryss etter ønske.

Kakene må stå kjølig inntil servering for at ikke frostingen skal smelte.