Appelsinkake

Appelsinkake
Lett
40-60 min

Appelsinen er en selvsagt følgesvenn til skituren, men litt variasjon en gang iblant skader jo ingen. Så hvorfor ikke overraske familie eller venner med denne kaken på turen?

Slik gjør du

Kake

Rør smør og sukker lett og porøst. Rør i eggene, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg. Tilsett appelsinsaften/juicen og nesten alt skallet (hold eventuelt igjen litt til pynt). Bland syltet appelsinskall og bakepulver med mel. Bland det i deigen. Rør ikke for mye, men slik at det er godt blandet og deigen er jevn. Smør og strø kakeformen f.eks en randform, eller avlang form, på 1 ½ l til en kake på 8 porsjoner, og hell i deigen. Stek kaken i stekeovnen: 175 °C, ca 45 minutter for randform og ca 50 minutter for avlang form, ta den ut av ovnen og la den stå ca 5 minutter i formen før du hvelver den ut. Avkjøles på rist.

Glasur

Rør sammen melis og appelsinsaft og bre det over kaken. Pynt med appelsinskall, friskt eller syltet. Kaken kan med fordel fryses, men gjør det uten glasuren på.