Blåbær- og limeostekake

Blåbær- og limeostekake
Middels
over 60 min

Blåbær og lime gir en frisk smak på ostekaken. En litt annerledes variant.

Slik gjør du

Kakebunn

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter. Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

Fyll

Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter. I mens vispes sukker, vaniljekesam, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp.

Tilsett raspet limeskall og saften av 1 lime i ostemassen.

Smelt de oppbløtede gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen. Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.

Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.

Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser slik at det blir en glatt saus. Pynt med f. eks friske blåbær og server med blåbærsaus.