Eksklusiv eplekake

Eksklusiv eplekake
Middels
over 60 min

En nydelig kake som bør serveres med vispet kremfløte, is eller vaniljekesam.

Slik gjør du

Mal skåldede mandler og rist de lett i ovnen på et bakepapir i ca 5 minutter ved 200 °C.

Skru ned varmen i ovnen til 165 °C.

Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del dem i båter. Legg eplebåtene i en plastpose og hell saften av en sitron over.

Pisk de romtempererte eggehvitene, tilsatt eddik, til stivt skum i en kjøkkenmaskin. Deretter tilsetter du sukkeret litt etter litt mens du fortsatt pisker, slik at det blir en stiv og luftig marengs. Sett den kaldt mens du lager neste del av røren.

Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig i en bolle. Tilsett de romtempererte eggeplommene, ett om gangen. Pisk godt mellom hver gang.

Tilsett forsiktig de ristede, malte mandlene i deigen. Skjær så marengsen forsiktig inn massen.

Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Stek ved 165 °C i 15 minutter midt i ovnen.

Mens første del av røren stekes, kokes eplene knapt møre med sitronsaft, sukker, rosiner og kanel i en dyp stekepanne eller en stor kasserolle ved middels varme. Rør jevnlig slik at eplene blir møre.

Hell av væsken som har dannet seg under kokingen og fordel de møre eplene oppå den stekte røren. Fordel resten av røren jevnt over eplene. Kaken stekes ved 165 °C i ca 30 minutter med mest overvarme.

Dryss et tynt lag med melis på kaken før servering og server den med vispet kremfløte eller vaniljeis.