Marengsrede med grillet nektarin og sitronkrem

Marengsrede med grillet nektarin og sitronkrem
Middels
over 60 min

Litt søtt, litt surt, litt frukt og litt ost. Prøv en ny dessertvariant som garantert vil falle i smak.

Slik gjør du

Marengs

Stekeovnen forvarmes til 250 °C, deretter senkes temperaturen til 100 °C. Marengsbunnene stekes i 50 - 60 minutter. Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret og former den til 6 runde sirkler med en diameter på 10 cm. Lag en fordypning i hver sirkel med baksiden av en spiseskje. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 °C til 100 °C. Stek bunnene.

Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta papiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Fyll

Rør sammen kremost, melis og finrevet sitronskall og -saft. Del nektarinene i to og fjern steinen. Grill nektarinene på grillen til de er gjennomvarme, ca 10 minutter. (Alternativt kan de stekes på høy temperatur i stekeovn eller i en grillpanne).

Anrett sitronkremen i bunn av marengsredene og legg på grillet nektarin. Hell over litt flytende honning før servering.