Mokkakake

Mokkakake
Middels
over 60 min

Denne kaken er et syn for øyet og en herlig smaksopplevelse med romkrem og mokkakrem. Anbefales på det sterkeste!

Slik gjør du

Sukkerbrød

1. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.

4. Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.

Montering:

1. Del sukkerbrødet i tre lag.

2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Fordel romkremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt vispet kremfløte i romkremen før den smøres utover kaken.

3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Fordel nesten halvparten av mokkakremen ut over bunnen.

4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen fordeles oppå og rundt kanten av kaken.

5. Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.

Romkrem

1. Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.

2. Rør sammen fløte, eggeplommene, maisstivelsen og resten av sukkeret.

3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.

4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke sakte opp under omrøring, slik at den tykner. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøles hurtig.

Man kan også kjøpe ferdiglaget romkrem.

Mokkakrem

1. Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet. Avkjøl kaffen.

2. Tilsett den kalde kaffen i en tynn stråle under vispingen av kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker.

Toppkrem

Toppkrem: Visp 1 dl kremfløte tilsatt sukker, vaniljesukker og kakao. Sprøyt kremen i topper/rosetter og pynt med jordbær.