Peanutbutter cake pops

Peanutbutter cake pops
Lett
over 60 min

Supergode cake pops smaksatt med peanøttkrokan og karamell.

Slik gjør du

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2. Sikt inn mel, potetmel og bakepulver. Skjær melblandingen forsiktig inn med en slikkepott. Det er vikitg å ikke gjøre dette for hardt, da mister du luften i eggedosisen.

3. Hell blandingen i en smurt kakeform og stek den på 150 °C i ca 35 minutter på nederste rille i ovnen. Avkjøl opp ned på rist.

Salt karamell

1. Smelt sukker på middels sterk varme. La det smelte til alt sukkeret er oppløst og du har fått en jevn karamell.

2. Ha havsalt og fløte i karamellblandingen. Tilsett først salt og deretter fløte litt etter litt mens du rører kontinuerlig. La balndingen koke opp forsiktig til karamellen er oppløst i fløten.

3. Tilsett sjokolade og smør. Rør til du får en jevn konsistens. Avkjøl balndingen.

Krokan med salte peanøtter:

1. Hakk peanøttene

2. Smelt sukkeret i en stekepanne eller gryte  sammen med vannet. Rør forsiktig mens det smeltede sukkeret blir gyllenbrunt. Rør deretter inn smøret. Bland inn nøttene og hell røren på et bakepapir eller godt smurt matpapir. La krokanen avkjøles før du hakker den opp i små biter med en kniv.

Utforming av cake pops:

1. Når kaken er avkjølt, smuldrer du den opp i en bakebolle. Tilsett ønsket mengde av krokanen og bland inn karamell, litt av gangen. Vær oppmerksom på at det lett kan bli for mye. Kaken skal bli klebrig og mulig å rulle til kuler.

2. Legg kulene på et fat, og la dem hvile i kjøleskapet mens du smelter sjokolade i vannbad.

3. Ta kulene ut av kjøleskapet, dypp pinnen i sjokladen og stikk dem deretter halveis inn i kulen. Sett cake popsene i isopor eller oasis for at de skal stå stødig. La kulene hvile i kjøleskap ytterligere 10 miutter.

4. Dypp hele kulen i sjokolade, strø over kakepynt. La stå i kjøleskapet til sjokoladen stivner.

Cake pops må oppbevares kjølig og kan fryses.