Saftig appelsinkake med sjokolade

Saftig appelsinkake med sjokolade
Lett
40-60 min

En tur på hytta eller i båten. Denne formkaken er perfekt til å ta med på tur, om ikke den blir spist i bilen, da...

Slik gjør du

Kakebunn

Ingredienser PORSJONER1 400 g sukker 320 g romtemperert smør 4 stk romtempererte egg 1 dl melk ½ dl appelsinjuice eller presset appelsin 320 g hvetemel 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker Skall av 1 stk appelsin 50 g hakket mørk kokesjokolade eller sjokoladedråper Fyll: 125 g smør 4 dl melis 2 ts vaniljesukker ½ dl appelsinsaft 100 g hvit kokesjokolade Skall av 1 stk appelsin Fremgangsmåte Rør sukker og smør hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett væsken i røren vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt inn appelsinskall. Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36). Strø hakket sjokolade, eller sjokoladedråpene, på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 35 minutter.

Fyll

Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig. Smelt sjokoladen i vannbad, eller i mikrobølgeovn på ca 700 watt i 30 sekunder, og rør den inn i fyllet. Tilsett til slutt appelsinskall og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.