Sjokolademoussekaker

Sjokolademoussekaker
Vanskelig
over 60 min

Skal du virkelig imponere er sjokolademoussekaker tingen. En enklere løsning er å lage kakene i serveringsskåler og bare legge glasur på toppen av moussen.

Slik gjør du

Sjokoladebunn

Bland sammen finhakkede mandler, kakao, hvetemel og halvparten av sukkeret til sjokoladebunnen. Pisk eggehvitene halvstive, tilsett resten av sukkeret og pisk det stivt. Vend forsiktig inn mandelblandingen.

Fyll sjokolademassen i sprøytepose og sprøyt ut sirkler på 6 cm i diameter på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 °C i 7-8 minutter. Skjær til bunnene så de passer i silikonformer som er ca 6 cm i diameter. Legg bunnene nederst i formene.

Sjokolademousse

Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Kok opp fløte og melk og hell over eggedosisen mens du hele tiden pisker. Ha alt tilbake i kjelen og varm opp til 80 °C (kremen blir tykkere) og sil straks over i en kald bolle. Pisk inn sjokolade i biter og la sjokolademoussen stivne i romtemperatur.

Stivpisk kremfløte og bland kremen med den avkjølte sjokolademoussen. Hell moussen straks over i silikonformene. Bruk en kniv, så de blir jevne på toppen. Sett silikonformene i fryseren til kakene har stivnet og kan vrenges ut av formene.

Sjokoladeglasur

Kok opp melk, glukose og sukker til glasuren. Pisk inn finhakket sjokolade og kakaosmør. Kok opp en gang til med konstant røring. Kjøl ned til ca 40 °C.

Dekk kakene med sjokoladeglasuren, pynt med ønsket dekor og sett kaldt til servering