Byggblomst

Byggblomst
Middels
over 60 min

Lag en blomst av rundstykker. Ser fint ut og smaker enda bedre!

Slik gjør du

Fordeig

Bland sammen vann og byggmel. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen og la den stå på benken i 30 minutter.

Hoveddeig

Varm vannet til det er fingervarmt, ca 37°C. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Ha olje, mel, salt og honning i en bolle. Tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i 45 minutter. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i 8 like store emner. Trill til boller, og legg dem i en smurt rund form. Pensle med vann, og stør over sesamfrø og valmuefrø. Dekk formen med et klede, og sett den på et lunt sted i 35 - 40 minutter. Stek byggblomstene midt i ovnen ved 200°C° i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.