Byggfocaccia

Byggfocaccia
Lett
over 60 min

Focaccia er et flatt italiensk brød som ofte er smakssatt med salt, olje, tomat og krydder. En kan lage mange varianter av dette gode festbrødet. Prøv vår spennende oppskrift med en stor andel byggmel.

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bland og elt deigen forsiktig i 10 minutter, på laveste hastighet dersom du bruker kjøkkenmaskin med eltekrok. Deigen vil være litt klissete. Dekk bakebollen til med plast, og la den stå lunt i en time.

Smør en stor langpanne med litt av oljen. Press deigen ut med fi ngrene slik at den dekker hele langpannen. Bruk fingrene til å lage groper i deigen. Smør olivenolje på toppen av deigen.

Topp

Strø salt, oliven, halve cherrytomater og basilikum på toppen. Dekk langpannen med kjøkkenhåndkle og/eller plast. Etterhev i ca. 40 minutter. Stek brødet midt i ovnen ved 225 °C i 15–20 minutter. Avkjøles i pannen på rist.