Frokostbrød med ost og karve

Frokostbrød med ost og karve
Lett
over 60 min

Et spennende brød som passer godt på frokostbordet. Smaker deilig med ost eller kjøttpålegg.

Slik gjør du

Smelt smøret. Ha i vannet og varm blandingen til den er fingervarm, 37 °C. Rør gjæren ut i denne. Ha mel, salt, sukker og karve i bakebollen og bland sammen. Hell i gjærblandingen og et sammenvispet egg. Elt deigen til den blir seig og smidig. Tilsett revet ost når deigen nesten er ferdig eltet. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutt er til den er hevet til dobbelt størrelse.

Ta deigen ut på et lett melet bord og del den i 20 like emner. Form avlange brød og legg dem ganske tett i en smurt, liten langpanne. Dekk frokostbrødene med et klede, og la dem stå på et lunt sted i 20–30 minutter. Pensle med egg, og dryss karve over. Stek frokostbrødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.

Tips! Frokostbrødene kan også bakes uten ost og karve.