Landbrød

Landbrød
Middels
over 60 min

Et luftig og godt brød som passer godt både i matpakka og til en sandwich.

Slik gjør du

Dag 1: Bland alt det tørre i et stort tretrau eller annet kar som passer til formålet. Varm smør eller olje, sirup og vann til 37°C og rør ut gjæren i litt av væsken. Hell all væsken opp i melblandingen og elt godt. Tilsett litt mer lunkent vann dersom deigen virker for fast. Blir den for løs kan brødene flyte utover i bakerovnen. Strø litt mel over deigen og dekk den med et klede eller plast. La deigen stå kjølig natten over.

Dag 2: Ta deigen ut på bakebordet og del den i to like emner. Arbeid emnene godt og sett dem til heving 30-45 minutter. Strø hvetemel over brødene og skjær i dem med skarp kniv på langs eller tvers før de legges på brødspaden og føres inn i bakerovnen. Stekes ved 225 °C i ca. 30-40 minutter. Avkjøles på rist.