Nøtteliten sitt sconesbrød

Nøtteliten sitt sconesbrød
Middels
over 60 min

Et spennende og deilig sconesbrød av spelt. Serves lunkent og gjerne med syltetøy, ost eller ved siden av en salat.

Slik gjør du

Bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker i bakebollen. Tilsett smør i terninger og elt til alt er finsmulet. Tilsett kefir og juice og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Bland til slutt inn hakkede hasselnøtter. Deigen skal være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la deigen hvile i 30 minutter.

Del deigen i 10–12 like store emner. Form dem til boller. Legg bollene tett i tett i smurt form eller på en stekeplate med bakepapir. Pensle brødet med sammenvispet egg.

La brødet stå på et lunt sted i 10 minutter og pensle det en gang til.

Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 30–35 minutter. Pensle brødet på nytt rett etter at det er tatt ut, slik at det får en blank overflate. Avkjøl på rist. Tips: Serveres nybakt med syltetøy og ost eller ved siden av en salat.