Ølbrød

Ølbrød
Middels
over 60 min

Saftig og smaksfullt grovbrød med øl og honning.

Slik gjør du

Gir en langpanne, ca.12 stk.

Legg helkornene i kaldt vann natten over eller i kokende vann i 2 timer før baking. Hell av eventuelt overflødig vann.

Varm ølet til det er fingervarmt, 37 °C, og bland i honningen og gjæren. Bland resten av ingrediensene i en bakebolle og tilsett gjærblandingen. Elt deigen for hånd eller i en kjøkkenmaskin til den blir smidig. Deigen skal ikke være for fast. Dekk bollen med plast, og la den stå til heving i ca. 1 time.

Slå deigen sammen, og legg i en langpanne med bakepapir. Dekk langpannen med kjøkkenhåndkle og/eller plast. La den heve til dobbel størrelse i ca. 30-40 minutter.

Pensle olivenolje på toppen av deigen og strø over flaksalt, pepper og spisskummin.

Stek langpannebrødet nederst i ovnen ved 220 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.