Valnøttbrød

Valnøttbrød
Middels
over 60 min

Nøtter gir en god smak på brødet

Slik gjør du

Varm melk og vann til ca 40 grader. Løs opp gjær i blandingen . Tilsett sirup, sukkerkulør og olivenolje. Ha i knuste valnøtter. Bland inn 2 ts salt og litt pepper i melet. Her skal melet siktes i deigen under elting. Når deigen slipper bollen er det passe mel mengde.

Deigen heves ca 1 time under gode lune forhold. Bak deigen ut til tre emner og legg de over i tre brødformer. Pensle med eggeplommer og etterhev. Stek brødene i ca 40 minutter på 180°C.

Tips: For å sjekke om brødene er ferdig ta de ut av formen og bank på undersiden. Er det en hul lyd er der ferdige. Til fest kan du bake ut brødene som fletteloff og strø grovkuttede valnøtter på toppen før etterheving.