Bakerens gigantiske pikniksmørbrød

Bakerens gigantiske pikniksmørbrød
Lett
over 60 min

Prøv oppskriften på vårt piknikbrød med valnøtter eller kjøp et rundt grovbrød hos bakeren. Lag et gigantisk pikniksmørbrød og fyll det med dine favoritter.

Slik gjør du

Varm melken fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i deigbollen og rør den ut med litt av melken. Bland resten av melken i. Tilsett sukker, salt, olje, havregryn og kli. Ha i mel til deigen blir smidig og fin. Lag ikke deigen for fast. Elt den godt i kjøkkenmaskin eller for hånd. Bland valnøttene i til slutt. Dekk deigbollen med plast og la den heve i 30-40 minutter.

Form deigen til et rundt brød. Legg det i en godt smurt rund kakeform. Dekk med plast og etterhev brødet i 20-30 minutter.

Pensle med lunkent vann og pynt med valnøtter. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 40-50 minutter. Hvelv brødet ut og bank på underskorpen for å høre om brødet er ferdigstekt. Det skal høres en hul lyd når det er ferdig. Avkjøl brødet på rist.

Del brødet på tvers i tre eller fire. Bruk en lang og skarp kniv. Fyll hver etasje med én type pålegg i tillegg til grønnsaker (for eksempel gode tomater, vårløk, avocado, paprika i ulike farger, sprø salat og friske urter (basilikum, timian, oregano). Kalkun, spekeskinke og vellagrede oster passer godt. Legg pikniksmørbrødet på et kakefat, skjær opp og servér det som kakestykker.