Marvpostei

Marvpostei
Lett
over 60 min

Server marvpostei til jul - garantert suksess!

Slik gjør du

1 porsjon gir ca 22 marvposteier

Sandkakeformer. I stekeovnen ved 200°C i ca 20 minutter.

Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt i 30 minutter.

Fyll/Mandelmasse

Bland mandler og melis med stivpiskede eggehviter. Legg 1/5 del av deigen kaldt. Kjevle ut resten og kle godt smurte former med deigen. Fyll i mandelmasse. Kjevle den avkjølte deigen på ett melet bakebord og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene. Stekes som angitt. Disse kakene er så tunge av fyll at de kan bli rå stekte under. Derfor er det viktig at de stekes på nederste rille i stekeovnen. Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.

TIPS! Marvposteideigen kan også brukes til å lage sandkaker. Disse kan fylles med multekrem, vispet krem med bringebær eller sjokoladekrem.