Bergenske skillingsboller

Bergenske skillingsboller
Lett
over 60 min

Skillingsbollen er et typisk bergensprodukt med kanel i svingene og sukker på toppen. Dette er de beste som er!

Slik gjør du

Smelt smøret. Ha deretter i melken og varm til fingervarmt, 37°C. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett sukker og mel.  Elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin. La deigen heve under plast i ca 40 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 35 x 60 cm og stryk smeltet smør over. La det være en tynn stripe på den ene langsiden uten smør. Denne pensler du med kaldt vann. Dryss kanel og sukker over leiven og rull sammen. Skjær rullen i ca 2 cm tykke skiver og legg dem på plate med snittsiden ned. Dekk bollene til med et kjøkkenhånkle, og la dem heve på et lunt og godt sted.

Pensle med vann eller pisket egg og strø over perlesukker før bollene stekes i ovnen på 220°C i 10 – 12 minutter.