Appelsin- og akevittgravet kveite

Appelsin- og akevittgravet kveite
Lett
over 60 min

Kveite er en usedvanlig velsmakende fisk, og et flott alternativ til deg som ellers spiser torsk til jul.

Slik gjør du

Bland sammen ingrediensene i marinaden. Skjær kveitefileten i tynne sashimiskiver og legg dem utover serveringstallerkenen. Pensle kveiten med marinadeblandingen. La stå i ca. 30 minutter.

Senneps- og honningvinagrette

Rør sammen sennep, honning, eddik og olje. Ha i de grovhakkede nøttene. Hell vinaigrette over fisken på serveringstallerkenen.

Tilbehør

Skjær ut appelsinfileter fra en appelsin, og skjær dem i terninger. Ha valnøtter i en varm panne, og gi nøttene en liten bruning mens du rører rundt (pass på så de ikke blir brent). Avkjøl nøttene i en bolle og ha på litt salt. Fordel ca. 5 ruccolablader, noen appelsinbiter og nøtter på hver tallerken.