Ovnsbakt norsk kveite med fransk tilbehør

Ovnsbakt norsk kveite med fransk tilbehør
Middels
40-60 min

Ovnsbakt kveite med ratatouille og potetpure med gressløk er garantert suksess.

Slik gjør du

Legg benfri kveitefilet i saltlake i 20 minutter. Skyll den, og tørk den på kjøkkenpapir. Ha på nykvernet pepper. Gni inn hvert stykke med olje og legg på brett eller i ildfast form og bak den i ovn på 180 grader i 8-14 minutter, alt etter størrelse.

Ratatouille

Surr aubergine, squash, løk og hvitløk hver for seg i olje slik at de får litt farge. Bland til slutt alt sammen i pannen. Ha i tomatene, la det koke opp og smak til med salt og pepper.

Potetpure med gressløk

Kok mandelpotetene i usaltet vann til de er møre, sil av vannet og la de dampe seg tørre. Kok fløten opp sammen med smøret. Mos potetene eller press de gjennom en finmasket sil for best resultat. Spe med fløte og smør mens du rører. Smak til med gressløk, salt og pepper. Dekk med plastfolie frem til servering.

Sennepssaus

Kok opp blåskjellkraft og creme fraiche og reduser dette ned til det halve. Pisk inn smøret. Smak til med sennep, evt salt, sitronsaft og pepper før servering.