Rognkaker

Rognkaker
Lett
20-40 min

Fersk torskerogn er en typisk sesongvare, og kan brukes til disse smaksfulle rognkakene. Server med poteter og råkost og vips så har du et deilig hverdagsmåltid.

Slik gjør du

Poteter og egg binder rognen slik at kakene ikke flyter for mye ut under steking. Det er viktig å bruke melne poteter, ev. litt potetmel i tillegg.

Kok potetene med skallet på og skrell dem etterpå.

Mos potetene fint med gaffel eller potetpresse, og rør inn egg, salt og pepper.

Bruk skje og skrap rognen ut av rognposen over i potetmosen. Bland godt.

Varm litt smør og olje i en stekepanne og stek en prøvekake. Den skal flyte litt ut, men deretter holde fasongen. Hvis røren er for løs kan du røre inn litt potetmel.

Du skal hele tiden holde moderat varme, slik at kakene blir gjennomstekte uten å bli for brunstekte utenpå.

Legg dem eventuelt over i en liten langpanne og hold dem varme i stekeovn ved ca 125 °C, til resten av tilbehøret er klart.

Server med råkost, og poteter, evt. stekt løk og remuladesaus.