Skrei a la thai

Skrei a la thai
Lett
40-60 min

Norsk skrei med thai smaker, noen uvanlige smakskombinasjoner, men torsken takler det godt. Den kan godt spille rollen som globetrotter.

Slik gjør du

Del ribben i 8 passende stykker og stek de finhakkede ingrediensene til den marinerte ribben i ribbefett eller smør. Tilsett soyasaus, sukker og honning og kok opp. Legg ribbebitene i og la det trekke i 5 minutter.

Skjær fisken i serveringsstykker og dryss salt og pepper på den. Stek fisken med skinnsiden ned i en varm panne med en blanding av smør og olje eller bare en god stekemargarin. Stek til skinnet er sprøtt, ta pannen vekk fra varmen og snu fisken.

Skrell agurken, del den i to og skrap ut frøene. Skjær agurken i tynne staver. Riv skallet av limen og press ut saften. Bland skall og limesaft med sukker og hell over agurken. Smak til med salt og pepper.