Skrei med gulrotstuing

Skrei med gulrotstuing
Lett
20-40 min

Skrei med gulrotstuing er en tradisjonell norsk serveringsmåte for skrei og torsk. Server med kokte poteter og stekt bacon til. Dette er en rett man blir god og mett av!

Slik gjør du

Kok gulrøttene i vann til de såvidt er møre.

Smelt smøret og rør inn hvetemelet.

Spe med melken litt om gangen.

Rør godt mellom hver speing så det ikke blir klumper i sausen.

Tilsett de kokte gulrøttene, kok opp og smak til med salt og evt. krydder.

Skjær bacon i terninger og stek i stekepanne.

Kok fisken rett før servering.

Kok opp rikelig med vann, som skal være usaltet dersom fisken på forhånd har ligget i saltlake.

Legg i fiskeskivene, ikke flere enn det som går med til første gangs servering.

Gi vannet er raskt oppkok, trekk kjelen fra varmen og la stå under lokk til fisken så vidt er gjennomkokt og begynner å løsne fra beinet, 5 – 8 minutter avhengig av tykkelsen på fiskeskivene.

Husk å varme tallerkener.