Stekt makrell med grillet potetsalat

Stekt makrell med grillet potetsalat
Lett
20-40 min

Sprøstekt, fersk makrell er sommermat for oss alle. Friske rips med kryddersmak er pikant tilbehør

Slik gjør du

Skrubb potetene godt og kok dem i ca. 10 minutter til de er halvkokte. Del dem i to langsetter. Bland de øvrige ingrediensene og hell dem over potetene. La dem trekke mens resten av retten gjøres klar.

Stek potetene i grillpanne eller på grill til de er møre, sprø og gylne.

Bland alle ingrediensene til urtekesamen og smak den godt til.

Kok vann med sukker og krydder uten lokk i ca. 5 minutter. Legg i ripsklasene og la dem trekke i et par minutter. De må ikke koke. Avkjøl dem i laken.

Rens, skyll og tørk makrellene. Vend dem i en blanding av mel, salt og pepper og stek dem i olje på grill eller i panne, ca. 4 minutter på hver side eller til de er gjennomstekte, gylne og sprø. Legg makrellene i dobbel grillrist hvis de stekes på grill, da er det enkelt å snu dem.

Server makrellene med det gode tilbehøret.