Stekt torskefilet på potet- og sellerimos med rødvinssaus

Stekt torskefilet på potet- og sellerimos med rødvinssaus
Lett
40-60 min

Rødvinssaus og potet- og sellerimos er en spennende kombinasjon til den stekte torsken.

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 170 grader.

Skjær fisken i åtte jevnstore stykker. Brun stykkene på skinnsiden i smør og olje. Dette kan gjøres på forhånd. Like før servering etterstekes fisken i ovn, med skinnsiden opp i ca. 5 minutter.

Potet- og sellerimos

Skrell poteter og sellerirot og skjær dem i terninger. Kok de møre i usaltet vann. Sil vannet fra og damp poteter og knollselleri godt. Mos blandingen og spe med melk og fløte til en fyldig, men ikke for fast mos. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Rødvinssaus

Kok finhakket sjalottløk og rødvin uten lokk til vinen har kokt nesten helt inn. Visp inn smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt og pepper og sil eventuelt sausen.

Tilbehør

Kutt grønnsakene i terninger. Kok gulrot, persillerot og squash møre i lettsaltet vann. Sil vannet fra og bland grønnsakene med tomatterninger. Anrett torskeskivene med skinnsiden opp på en seng av potet- og sellerimos.

Fordel grønnsakene rundt og drypp på saus.