Surf and turk

Surf and turk
Lett
20-40 min

Skalldyr og kalkun er en flott smakskombinasjon. Server kalkunbiffer med hummer, scampi, krabbe eller reker, samt nydelig choronsaus laget fra bunnen av. Röstipoteter og asparges er flott tilbehør. Noe å servere gjester!

Slik gjør du

Kalkunmedaljonger:<p> Forvell purrestrimler i kokende vann i 30 sekunder. Avkjøl i kaldt vann. Surr en strimmel rundt hver kalkunmedaljong og fest med tannpirker.</p> Krydre medaljongene med salt og kvernet pepper og brun dem på begge sider i litt smør. Stek dem ferdig ved 180 ºC i ca 8-10 minutter. La kjøttet hvile.

Scampi: Tin de fryste scampiene og rens de før du legger dem på et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir. Lag et snitt langs med ryggen og fjern den sorte strengen. Hell olje i en stekepanne så det dekker bunnen. Stek scampiene i oljen i ca ett minutt på hver side.

Röstipoteter: Bland revne poteter med løk og ost. Del røren i to. Varm smøret i en stekepanne og klem potetene ut i et 1-2 cm tykt lag. Stek rösti i to omganger på middels varme til den er gyllenbrun og sprø under.

Choronsaus: Kok inn de fem første ingrediensene til det er igjen ca. 3-4 ss væske. Sil. Dette kalles en reduksjon. Pisk eggeplommer over vannbad, det vil si i en bolle som varmes opp over dampen fra kokende vann, sammen med reduksjonen til ca. 60 °C og spe inn det smeltede smøret i en tynn stråle. Pisk kraftig hele tiden. Tilsett urter og tomatpuré. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og kvernet pepper.

Tips: Sausen kan lages før gjestene kommer og holdes varm over vannbad (ca. 60 °C). Hvis sausen skulle skille seg, kan du begynne på nytt med en eggeplomme i en skål og spe sakte med den skilte sausen mens du pisker kraftig.

Anrett scampiene på toppen av kalkunmedaljongene. Server med choronsaus eller hollandaisesaus, friske asparges og röstipotet.

Tips: Du kan også bruke andre typer skalldyr som hummer, krabbe eller reker.

Choronsaus

Kok inn de fem første ingrediensene til det er igjen ca. 3-4 ss væske. Sil. Dette kalles en reduksjon. Pisk eggeplommer over vannbad, det vil si i en bolle som varmes opp over dampen fra kokende vann, sammen med reduksjonen til ca. 60 °C og spe inn det smeltede smøret i en tynn stråle. Pisk kraftig hele tiden. Tilsett urter og tomatpuré. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og kvernet pepper.