Grilling av blåskjell

Blåskjell kan fint dampes på grillen. Det er både rask og lekker grillmat!

  1. Skrubb blåskjellene og fjern/kast knuste skjell.

  2. Bruk tykk eller dobbel aluminiumsfolie og brett opp kantene. Du kan også bruke en aluminiumsform. Det får du kjøpt hos oss. Fordel skjellene utover. Lag enten porsjonspakker eller en stor pakke.

  3. Tilsett ønsket smak. Her kan du for eksempel tilsette kokosmelk, curry paste og finhakket persille eller hvitvin, hvitløk og urter. Du kan også dampe skjellene i øl. Fordel sausen over blåskjellene og pakk foliene godt sammen. Bruker du aluminiumsform må du sette på lokk.

  4. Sett pakkene/formen på grillen med skjøten opp og grill til skjellene åpner seg. Porsjonspakker tar det ca. 10-12 minutter, mens en stor foliepakke tar omtrent dobbelt så lang tid. Blåskjellene må ikke dampe for lenge. Da blir de seige og smakløse.

  5. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes. Spis alle skjellene som har åpnet seg rett fra pakken og server med brød ved siden av.