Søstrene suppe

Den ene er jurist, den andre er kokk og økonom – og begge er småbarnsmødre. Så hva får to søstre, som alltid har kranglet, til å starte firma sammen? Svaret er opplagt – kunsten å lage ferske supper uten tilsetningsstoffer!

Jannike Isachsen (36), mamma til to små gutter og jurist i Kunnskapsdepartementet,
og hennes lillesøster - kokken Elisabeth Isachsen Rye-Florentz (34), med en sønn på 2 og en til i magen har fått det til. De to driftige damene står bak suppeserien Mere Suppe, som allerede har etablert seg godt i kjøledisken hos Jacob’s.

– Ved siden av at suppene skal smake rikt og deilig, er kjernen i konseptet: supper uten tilsetningsstoffer. Det spesielle er at suppene likevel har en holdbarhet på opp til 26 dager i kjøledisk, og dette skyldes produksjonsprosessen. Vi lager suppen og tapper den rett ned i begrene. På med lokk umiddelbart og rett til nedkjøling – først i iskaldt, sirkulerende vann, deretter i iskaldt kjølerom, forteller kokk og lillesøster Elisabeth entusiastisk. 

Høsten 2009 begynte de å utvikle supper. Dette krevde egentlig en del penger, men det hadde de ikke.

– Vi kjøpte en 60 liters gryte med tappekran, lånte et kantinekjøkken og begynte å prøvelage ulike supper på kveldene, for begge var jo i full jobb. Etter hvert hadde vi de tre suppevariantene, og vi var klare for å banke på dører og erobre verden, forteller  Elisabeth, før Jannike overdøver henne med:

– Vi satset på å overbevise de som bestemmer i butikkene, nemlig ferskvaresjefene,med smaksprøver. Det skulle vise seg å være en smart strategi, for ferskvaresjefene i Jacob’s var veldig hjelpsomme og slapp oss inn. Ikke minst fikk vi mye hjelp av Arne Sagedal, ferskvaresjefen hos Jacob's Colosseum. På NorgesGruppens hovedkontor traff vi senere Trine, som ga oss et rungende JA, forteller Jannike. 

I dag er suppene inne hos Jacob’s butikkene. Sortimentet er som følger:

Og skulle noen ønske flere suppe-tips kan suppeboken ”Søstrene Isachsens Supper” anbefales.