Gro Grønt urter

Urter setter ekstra smak på maten og kan brukes til å løfte kjente smaker til nye opplevelser.

Her finner du en oversikt over de friske og ureiste urtene fra Gro Grønt, og hva de kan brukes til. Og husk, gir du urtene litt stell varer de lengre. Se tipsene.

Sennepsfrisé


Sennespsfrisé kan beskrives som en blanding mellom urte og salat.  Den har tydelig og kraftig sennepssmak med hint av pepperrot og har egenskaper som minner om ruccula. Velegnet som det krydrende elementet til salater, lefseruller og som topping på pizza.

Shisoblader

God i salatmiks. Mild mint/basilikum aroma. Svært anvendelig, f.eks til sashimi-salat og i fruktsalat sammen med melon og eple. Egner seg også til taco.

Shiso hel plante

En japansk klassiker. Bruke til det samme som shisoblader, se over.

Kinesisk Brokkoli

Server rå eller lett kokt. Brukes som en mellomting mellom brokkoli og spinat. Velegnet til stekt ris og asiatiske retter av typen "Stir Fry" dvs. rask behandling under røring ved svært  høy varme.

Landkarse

Pepperaktig smak fra det nordiske kjøkkenet. Veldig god til retter som Biff Tartar og sekt fisk. Egner seg også til topping på høyde smørbrød med mye pålegg.

Brønnkarse

Pepperaktig smak fra det nordiske kjøkkenet. Samme bruksområde som Landkarse.

Koreamynte hel plante

Anis og myntesmak. Godt i alt fra fruktsalat til salatmiks. Koreamynte har god sødme, gir assosiasjoner til "ekte" spearmint og gir en lettere myntesmak til fruktige drinker.