Epleis med appelsinsalat og kumquatmarmelade

Epleis med appelsinsalat og kumquatmarmelade
Middels
20-40 min

Is med epler er en frisk og deilig dessert som passer kjempegodt å servere etter et litt tungt måltid. Sammen med saftige appelsinfileter og eksotisk kumquatmarmelade, setter den et verdig punktum.

Slik gjør du

Epleis

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i båter. Kok dem møre i vann med sitronsaft og sukker. Mos dem, avkjøl og frys mosen.

Kjør den frosne mosen i foodprosessor med fløte og mynte. Isen kan oppbevares i fryseren i inntil en halvtime før servering.

Kumquatmarmelade

Skrubb kumquatene godt. Skjær dem i tynne skiver og plukk ut kjernene. Pakk kjernene i et stykke gas eller tefilter. Kok opp vann, tilsett kumquat og posen med kjerner, og la det hele koke under lokk til kumquatene er møre, ca. 5 minutter.

Rør inn sukker og sirup og kok marmeladen videre uten lokk til den har fyldig konsistens. Fjern posen med kjerner, og fyll marmeladen over på små glass som lukkes med det samme.

Ved servering: Skjær appelsinene frie for skall og hvite hinner. Skjær så filetene ut av appelsinene. Legg kuler med epleis i små, kalde coctailglass. Legg på appelsinfileter og kumquatmarmelade og dryss over finhakkede hasselnøtter til slutt.