Kald mangosufflé

Kald mangosufflé
Lett
over 60 min

Sufflé forbinder vi ofte med noe varmt som må spises idet den tas ut av ovnen. Denne kalde suffleen kan du lage litt i forveien, om du ønsker. Suffleen har frisk smak av deilig og søt mango.

Slik gjør du

Skrell mangoene og skjær fruktkjøttet fra steinen. Skjær fruktkjøttet i små terninger. Bruk porsjonsformer som rommer ca. 1 1/2 dl. Legg noen mangoterninger i bunnen av hver form. Sett en krave av matpapir rundt formen og slik at den stikker ca. 2 1/2 cm over kanten. Fest med tape.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem vannet godt ut og smelt geltatinen i 1 ss kokende vann.

Rør sammen eggeplommer, melis og melk i en bolle og sett den i et kar med kokende vann. Visp kraftig til lys og luftig eggedosis. Ta bollen opp av vannbadet og fortsett å vispe til eggedosisen er kald. Visp inn oppløst gelatin.

Mos resten av mangoterningene og rør dem i eggedosisen sammen med appelsinskallet. La massen stå til den begynner å stivne.

Visp 1 dl av kremfløten og vend den i mangokremen. Fordel kremen i formene. Sett dem kaldt så suffleen stivner, minst 3-4 timer men gjerne over natten.

Fjern matpapiret forsiktig fra formene. Visp resten av fløten og legg en topp på hver sufflé, og dryss ristede mandelflak over og server.