Sitrussuppe med rotgrønnsaker

Sitrussuppe med rotgrønnsaker
Lett
20-40 min

Denne suppen med sitrus høres litt uvanlig ut, men både smaksrik og mettende. Å steke rotgrønnsakene framfor å koke dem, gjør noe helt spesielt med resultatet.

Slik gjør du

Kok opp appelsinsaft, limesaft, sitronsaft, allehånde og kyllingkraft. Rør maismelet ut i litt vann og ha over i suppen. Kok opp og rør godt. Pisk inn smøret og smak til med sukker, salt og pepper. NB. Suppen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.

Skrell gulrot, sellerirot og rødløk, og skjær i små terninger. Skjær vårløk og chili i små ringer. Finhakk hvitløk og riv ingefær. Varm opp olje i en stekepanne og fres alle grønnsakene i oljen på middels høy varme til grønnsakene knapt er møre. Fordel grønnsakene i suppeskåler og hell over sitrussuppen. Server rykende varm med godt brød og smør til.