Skogens gullgave

Skogens gullgave
Lett
40-60 min

Har du vært en flittig sopplukker og fryst ned soppen, kan du sylte den. Dette er en gave gull verdt når vi ikke lenger har denne gode norske soppen tilgjengelig. Det er viktig at du er en kyndig sopplukker eller har sjekket at du ikke har plukket giftig sopp. Syltet sopp er et perfekt tilbehør til juleposteien eller til middager på nyåret.

Slik gjør du

Soppen renses og deles - freses i panne til alt vannet er fordampet.

Ha olivenolje i en vid gryte og tilsett soppen når oljen begynner å ryke. Fres godt i noen minutter og krydre med salt og pepper. Soppen trenger litt salt, så ikke vær redd for å bruke en god del.

Ha i gulrøtter, løk, hvitløk og vann og la det hele dampe under lokk i 5 minutter.

Tilsett sukker og eddik og kok videre med lokk på svak varme i 10 minutter.

Ha på glass.