Aspargessuppe med kjørvel

Aspargessuppe med kjørvel
Lett
20-40 min

Aspargessuppe du lager fra bunnen av kan ikke sammenlignes med suppe du lager fra boks og poser. Lag en stor posjon når du først er i gang og frys ned til siden.

Slik gjør du

Skyll aspargesen og brekk bort et par cm nederst på stilkene. Del de i grove biter. Spar på pene topper. Skrell og hakk sjalottløk og fres mykt i olje. Legg i aspargesbiter og la dem frese i pannen en kort stund. Smuldre i buljongterningen og hell på vann. La det koke opp. Småkok videre i ca. 10-12 minutter.

Rør inn fløte, litt etter litt, og tilsett kjørvel etter smak. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør suppen jevn (evt. i en foodprosessor).

Forvell de pene toppene i lettsaltet vann. Server suppen varm, kald eller lun - med aspargestopper og kjørvel som pynt.