Hvit bønnesuppe med grønnkål, rotgrønnsaker og syrlige epler

Hvit bønnesuppe med grønnkål, rotgrønnsaker og syrlige epler
Lett
over 60 min

En spennende suppe som passer spesielt godt til kjølige høstkvelder.

Slik gjør du

Bønnene legges i bløt natten over.

Sil av bønnene og sett på kok sammen med kyllingkraft – gis et godt oppkok og skummes godt av. Reduser varmen slik at det så vidt koker – tilsett rot grønnsaker skåret i terninger på størrelse med bønnene, laurbærblad og timian. La suppen trekke på svak varme til bønnen er møre – dette tar normalt en time.

Spe etter med vann slik at du har samme mengde væske når suppen er ferdig. Når bønnene er kokt møre, tilsettes salt og pepper.

Grønnkålen rives i små biter og eplet skjæres i små terninger – tilsettes i suppen like før servering.

Anrettes i suppetallerken eller bolle – serveres med godt brød eller flatbrød.