Jordskokksuppe med pepperstekt kveite

Jordskokksuppe med pepperstekt kveite
Lett
20-40 min

Denne retten er kreert av Bjørn Cameron Alexander til Årets Kokk 2006.

Slik gjør du

Rens fennikelen og del den i to. Legg dem i en kjele og fyll på olivenolje til de er dekt.

Tilsett skall av en halv sitron og 2 stjerneanis. Smak til med salt og pepper.

Kok på svak varme til fennikelen er mør helt igjennom. Kok kalvebrisselen med sjalottløk, litt hvitløk, timian, salt og pepper.

Avkjøl og rens for sener og hinner, stek den lett i smør før servering.

Skrell jordskokkene og kok dem møre i melk. Mos til en jevn suppe og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Stek kveiten og anrett den på smørdampede erter. Anrett brissel rundt fisken og hell på den skummende jordskokksuppen.

Stek fennikelen raskt i smør og legg den over fisken. Pyntes med sort trøffel.