Tomat- og løkpai

Tomat- og løkpai
Lett
40-60 min

Pai er alltid et enkelt og godt alternativ til middag eller en smårett til kvelds. Denne tomat- og løkpaien er intet unntak, og det smaker med en grønn salat ved siden av.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprocessor og skjær til alt er blandet. Tilsett eventuelt, mer vann. Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk med en gaffel, og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Fyll

Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver. Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av. Skjær tomatene i skiver. Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løken i paiskallet, og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.

Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet. Server med en grønn salat til.