Jicama (bestillingsvare)

Jicama er en lys gul rotknoll på størrelse med kålrot. Den er rund og noe flattrykt i fasongen og kalles også meksikansk potet.

Utenlandske navn

Jicama

Oppbevaringstemperatur

16-18°C

Varebeskrivelse

Jicama er en lys gul rotknoll på størrelse med kålrot. Den er rund og noe flattrykt i fasongen og kalles også meksikansk potet. Skallet er tynt og brunt og fruktkjøttet hvitt, sprøtt og saftig. Smaken er søt og nøtteaktig.

Bruksområde

Jicama må skrelles og det hvite fruktkjøttet kan brukes enten i råkost eller kokt som poteter. Passer fint til wok, supper og gryteretter. Selv når jicama er kokt er den fortsatt sprø og gir dermed et originalt og knasende tilskudd til en mengde retter.

Egenskaper

Det er ingen kjente ernæringsmessige egenskaper for denne grønnsaken.

Kvalitetskrav

Jicama skal være hel og fast, uten mekaniske skader, mørke og bløte flekker eller antydning til mugg.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer rotgrønnsaker