Er det trygt å spise kylling?

Kylling er magert, godt kjøtt som er en vanlig råvare på norske kjøkkenbenker, og det er fortsatt trygt og sunt å spise kylling.

Det har vært mye medieoppmerksomhet rundt antibiotikaresistente bakterier (Narasin) på kylling, men Mattilsynet har slått fast at det ikke er farlig verken å ta i, eller spise kylling. Det er viktig med god hånd– og kjøkkenhygiene når man håndterer rått kjøtt, og vi gir deg noen gode tips til hvordan du bør behandle rå kylling her.

Hos Jacobs har du uansett mulighet til å velge kvalitetskylling fra produsenter som ikke bruker antibiotika (Narasin) i kyllingproduksjonen. Vi tilbyr kylling fra både Holte gård og Lovise kylling fra Gårdsand.

Holte gård: 

På Holte lever dyrene svært godt sammenlignet med mange andre steder. Mens andre kyllinger fremfôres på 32 dager med medisiner som tilsetning i fôret fra første dag, bruker kyllinger på Holte gård 50-55 dager på å oppnå samme vekt. Kyllingene får leve i 84 dager og fôres med eget økologiske fôr – helt uten medisiner.

Gårdsand:

Da Gårdsand valgte å utvide sin produksjon til også å omfatte Lovise kylling, i tillegg til and, valgte de å videreføre verdier fra sin andeproduksjon. Både ender og kylling fôres opp på en egenkomponert kornblanding. Deres mål er å fremskaffe så rene og sunne produkter som mulig basert på lokalt produsert fôr, uten tilsetningsstoffer som narasin eller andre medisiner.