Grilling av helt lam

Ute på et skjær en varm sommerdag, på hagefesten med masse feststemte mennesker eller på firmafesten. Vi viser deg hvordan du griller et helt lam.

Om du noen gang har vært med på grilling av helt lam vet du hva det gjør med stemningen, forventningen og smaksløkene. Og det er en opplevelse som du aldri glemmer. Det er ikke vanskelig, stemningen vil gå i taket og du vil bli hyllet av venner og familie for din kreativitet og evne til å skape en annerledes fest. Vi er med deg hele veien med gode råd og topp råvarer. Du bestiller et steamet, grillklart lam hos oss! Vi hjelper deg med stor kullgrill med stativ og sveiv og 25 kg grillkull. Grillstangen legges inn i det åpnede lammet før du ”syr” igjen buken med ståltråd. For å få lammet optimalt tilberedt må dyret rulles tålmodig i ca 3 timer for å bli gjennomstekt.

Grillutstyr du trenger:

Flatgrill med tilhørende stativ og stekespyd, tynn ståltråd, knipetang, rosesaks, utbeningskniv, pensel m/ langt skaft, 2 steketermometer, 20-25 kg grillkull, oppskjærskniv, stor skjærefjøl og jernrive.

Velg riktig lam

Den ideelle størrelsen for grilling er et lam på 15-20 kg. Det er mat nok til 30-40 personer. Beregn 500 g kjøtt per person. Lammet bør være rundt og kjøttfullt med en jevn fetthinne utenpå.