Asiatiske kalkunbiffer med fruktsaus

Asiatiske kalkunbiffer med fruktsaus
Lett
20-40 min

Hvis du er vant til å servere Waldorfsalat til kalkun har du allerede erfaring med at frukt og kalkun er en god match. Men har du servert fruktsaus til kalkunbiffen? Det bør du prøve!

Slik gjør du

1. Bland maizenna med salt og pepper. Dryss over kalkunbiffene og rist av.

2. Stek biffene i smør og olje 4-5 minutter på hver side. Ta biffene ut og hold dem varme.

Server for eksempel med aspargesbønner og kokt ris.

Saus

3. Tilsett jus av to appelsiner (ca. 1 1/2 dl), ingefær, honning og krydder. Kok forsiktig opp. Bland resten av maizennamelet med 1-2 ss kaldt vann og ha det i sausen til det tykner. Smak til. Ha i en klatt smør tilslutt.

4. Legg  kalkunbiffer, appelsinbåter og mangobiter i sausen og la alt bli varmt.

Tips 1: I stedet for ferdige kalkunbiffer kan du skjære kalkunfilet i ca. 2 cm tykke skiver.

Tips 2: Får du ikke tak i kinesisk femkrydderblanding kan du forsøke deg på en blanding av  1 knivsodd cayenne, stjerneanis, kanel, nellik og eventuelt fennikel.