Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh

Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh
Lett
40-60 min

Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh er ikke bare utradisjonelt. Det er også utrolig velsmakende!

Slik gjør du

1. Lag marinaden. Legg kalkunfileten i en plastpose og hell marinaden over. La fileten ligge i marinaden ca. 2 timer i kjøleskap.

2. Bløtlegg bulguren slik det står på pakken. Sil fra vannet og press ut så mye væske som mulig. Ha den i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.

3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til. Dekk med plastfolie og sett kaldt til servering.

4. Ta fileten ut og legg den over på et godt smurt stykke aluminiumsfolie. Legg på noen biter smør, dryss over urter og chili, pakk sammen og legg over på varm grill. Det er lurt å stikke inn et steketermometer, slik at du kan passe på at fileten ikke blir for godt stekt. Grill ca. 30 minutter. Snu ofte. Kjernetemperaturen skal være ca. 65 °C.

5. Ta fileten forsiktig ut av folien. Ta vare på kraften. Legg fileten tilbake på grillen og grill i ca. 10-15 minutter, slik at fileten får en fin stekeskorpe og kjernetemperatur på 68 °C. Legg fileten til side, dekk med folie og la den hvile i ca. 15 minutter før du skjærer den opp.

Server kalkunfileten med tabbouleh og sjyen fra kalkunen.