Doro Wat, Doro Wot

Doro Wat, Doro Wot
Lett
40-60 min

Doro Wat eller Doro Wot er en typisk etiopisk rett som krydres med den sterke peppersausen berbere.

Slik gjør du

1. Del kylling i 8 biter. Legg bitene i en skål og krydre med salt.

2. Skrell og hakk løk. Smelt smør i en gryte og stek løken i 10 minutter til den er myk. Rør inn tomatpurè og berbere og spe med vann/vin.

3. Legg i kyllingstykkene og la gryten koke under lokk i 30-40 minutter.

4. Tykne sausen med hvetemel rørt ut i litt vann. Kok ytterligere 5 minutter.

5. Kok egg i 10 minutter og avkjøl. Skrell eggene og legg dem i gryten.

Server den etiopiske retten med brød og/eller ris.

Berbere (Kryddersaus)

Fres paprika og chilipepper i en varm panne uten smør i ett minutt, rør hele tiden. Ha alt unntatt oljen i en hurtigmikser og kjør til en jevn saus. Hell tilbake i pannen og kok inn sausen i ca. 3 minutter. La sausen bli kald og hell den over på rent glass med lokk. Hell over oljen. Sausen kan stå i kjøleskapet i flere måneder.