Fylt kyllingbryst med pesto

Fylt kyllingbryst med pesto
Vanskelig
over 60 min

Saftig, godt og perfekt helgemiddag.

Slik gjør du

Ha brystet med den tykke bakre delen vent mot deg. Ta så en skarp lang kniv og lag et lite snitt fra den bakre delen av brystet og inn mot den spisse delen. Ta ut kniven og stopp inn en finger så att du får en fin lomme inn i kyllingen. Trykk inn mozzarella skivene (4 skiver god mozzarella 0,5 cm tykke) og deretter de soltørkede tomatene i skiver. Forsøk å få osten nederst og tomat øverst. Krydre med salt og pepper rundt hela brystet. Gjør så samme en gang til med neste bryst.

Stek brystene gylne i panne med smør. Sett i ovnen på 120 grader C til kjernetemperatur på 58 grader C (ca 35-45 min.). La de hvile i 10-15 min på lav varme før servering.

Kutt alle grønnsaker. Kok pasta ferdig etter pakkens anvisninger. Sikt fra vann hell pastaen tilbake i kjelen. Vend inn passe mengde pesto (etter smak), hell på fløte og ha i alle grønnsakene. Varm forsiktig. Anrett med pasta i bunn og kyllingskiver oppå. Pynt med et frisk basilikumblad og nyt.

Pesto

Klipp basilikum ca 2 cm fra bunn av potten og ha alle ingredienser til pesto sammen i mixer. Miks til fin purè og smak til med salt og pepper.