Helstekt kylling

Helstekt  kylling
Middels
over 60 min

Helstekt kylling er saftig og godt. Fyll gjerne kyllingen med deilige friske urter som timian, rosmarin samt smør og gjerne sitronskall.

Slik gjør du

Skyll og tørk kyllingen innvendig og utvendig. Bland sammen smør, hvitløk, timian og revet sitronskall.

Lag en lomme mellom skinnet og brystet, fyll lommen med urtesmøret. Lag noen snitt i lårene og gni kyllingen inn med olje, salt og pepper.

Skjær grønnsakene i jevne biter og legg dem over i en langpanne. Drypp over litt olje, salt og pepper. Legg kyllingen i midten.

Del sitronen i to, press saften over kyllingen og legg resten inn i buken sammen med et par urtekvaster.

Stek kyllingen ved 225 grader i ca. 15 minutter, eller til den har fått en pen gyllen farge. Senk temperaturen til 160 grader og stek videre i ca. 120 minutter. Pensle kyllingen underveis med stekesjyen. Kyllingen er ferdig når kjøttsaften fra lårene er «klar» (kjernetemperatur på 65 grader). La kyllingen hvile i 10-15 minutter før du deler den opp.

TIPS: Fyll gjerne kyllingen med deilige friske urter som timian, rosmarin samt smør og gjerne sitronskall. Bruk gjerne steketermometer.