Kyllingconfit med byggrynsalat

Kyllingconfit med byggrynsalat
Middels
20-40 min

God kyllingrett som alle liker. Tilbehør som byggrynsalat gjør retten ekstra spennende.

Slik gjør du

Ha Lovise kyllingconfit i en ildfast form sammen med all veske og fett som er i pakken samt 1 dl vann, varm den så i ovnen på 180 grader i 30 min.

Lun byggryn salat

Kok byggryn i vann, kraft og salt til den er helt mør, den skal føles som ris når den er ferdig kokt. Sett den så tilside. Ha de strimlede grønnsakene i en skål ved siden av. Bland sammen byggryn, grønnsaker og olje. Smak til med salt og pepper.

Honning glaserte rotgrønnsaker

Begynn med å skrelle alle rotgrønnsakene, og kutt i staver i størrelse med lillefinger. Ha i en ildfast form. Skrell sjalottløk og kutt i to. Ta av bladene fra rosmarin kvisten og dryss over rotgrønnsaker og løken. Ha på honning, salt og pepper. Bland det hela godt og sett i ovnen sammen med confit når det er 20 min igjen av steketiden til confiten.

Rosmarin sjy

Ha andesausen i en kjele. Bank rosmarin kvistene med skaftet på kniven. Knus sort pepperen og hvitløk med knivbladet eller bruk en mortell. Ha krydder, pepper og hvitløk i sausen. Tilsett vann og kok på svak varme til opprinnelig mengde saus. Sikt sausen og smak til med sitron, og muligens en klype salt eller to.